Takst & Vindu Spesialisten AS

Untitled-1-ss-s

Sameier og borettslag

Vi har god erfaring med arbeid i sameier, borettslag med bytte av dører, vinduer og fasaderehabilitering. Våre gode rutiner på beboerinfo, varslinger og utførelse gjør at prosjektet utføres smidig og lett for alle beboere. Vi har også egne rutiner for utførelse i form av sjekklister som kvalitet sikrer vårt arbeid. Vi bytter også dører/vinduer i eldre bygårder fra 1800 tallet som står på Byantikvarens Gule og Røde liste. Her har vi gode samarbeidspartnere som kopier gamle oppgangsvinduer-dører/bygårds dører/vinduer til leiligheter.

Førsteinntrykket er alltid viktig, og riktige vinduer og dører bygger helheten i boligen. Vi monter alle typer vinduer og dører i store og små borettslag/sameier.

Her bruker vi samarbeidspartnere som f.eks.: Nordan – H-Vindu – Fjerdingstad – H-vindu Magnor – Lian – Røros Vinduer og Dører – Rapp Bomek – Velux – Swedoor – Nordic door etc. Ønsker du råd og veiledning til hvordan type vindu og dør dere skal velge så kommer vi gjerne på en befaring.

Nye vinduer og dører gir store besparelser på energibruken for borettslag, sameier, eldre bygårder og næringsbygg. Varmetapet fra eldre vinduer og dører kan ofte utgjøre over 40 % av bygningens totale varmetap gjennom ytre flater. I tillegg til strømbesparelsene, oppnår man en jevnere innetemperatur og bedre støyisolering.

Takst & Vindu Spesialisten AS har dyktige håndverkere med lang erfaring innenfor utskiftning av vinduer og dører. Med spesial kompetanse på utskiftning av brann og lyd-tette vinduer og dører.

Når skal man bytte vinduer:

Du bør vurdere å bytte vinduer som er over 20 år gamle. Disse slipper ut omtrent 2,5 ganger mer varme enn nye vinduer. Isolasjonsevnen måles med U-verdier. Jo lavere U-verdi, desto bedre isolerer vinduet.

Gamle vinduer har vanligvis en U-verdi på rundt 5. Til sammenligning var kravet i Plan- og bygningsloven i 1985 på 2,4. Nå er kravet endret til 0.9-1,2 avhengig av nybygg eller rehabilitering (se Krav til energieffektivitet i TEK 10).

 

Når skal man bytte Dører:

En vakker og solid ytterdør forsterker førsteinntrykket av inngangspartiet ditt.

I dag stiller vi ytterligere krav til entredører. Den skal være innbrudd, brann, lydsikker, trekkfri og stabil uansett temperatur- og værforhold.

Den skal også være motstandskraftig i forhold til mekanisk slitasje, solstråler, funksjonell for rullestolbrukere å enkle og godkjente låser. Så før dere går til anskaffelse i borettslaget/sameiet av nye dører så ta kontakt med Takst & Vindu Spesialisten AS så kommer vi gjerne på befaring.

Gjennomføringen av et prosjekt fungerer slik fra start til slutt

 • Kontakt oss
  Når du som kunde henvender deg til oss via e-post, telefon eller vår hjemmeside, kontakter vi deg innen 24 timer (1 virkedag), og avtaler tid for befaring.
 • Befaring
  Vi kommer på befaring som avtalt, vi lytter til deres ønsker og behov, ser nærmere på løsninger og kommer med våre forslag.
 • Tilbud
  Dere vil motta et oversiktlig tilbud fra oss innen 10 dager.
 • Kontraktsignering
  Begge parter møtes, vi går sammen gjennom hele prosjektet og til slutt undertegner begge parter kontrakten.
 • Varsel om oppmåling
  Beboerne/eier varsles for å avtale tidspunkt for kontrollmåling av vinduer og dører.
 • Oppmåling
  Våre prosjektledere utfører effektiv måling av alle vinduer og dører som skal byttes. Dette må gjøres fordi hver dør og hvert vindu er unik, og alle enheter er spesielt tilpasset.
 • Fremtidsplan og informasjon om utskiftning
  Informasjonsbrev og oversiktlig fremdriftsplan leveres til beboerne senest to uker før oppstart.
  Minimum to dager før selve arbeidet skal utføres, får den enkelte beboeren varsel med nøyaktig tidspunkt i postkasse eller på døren.
 • Bytting av enheter
  Alle enheter ankommer byggeplassen, og arbeidet vil starte fortløpende etter fremdriftsplan.
 • Sluttbefaring
  Vi vil gjennomføre en befaring når prosjektet er ferdigstilt, og overleverer FDV-dokumentasjon på produktene som har blitt levert.
 • Faktura
  Sluttfaktura blir sendt etter sluttbefaring i henhold til kontrakt.