Takst & Vindu Spesialisten AS

Untitled-1-ss-s

Fasaderehabilitering – bygårder og murfasader

Vi har mange og gode samarbeidspartnere som er spesialister på fasaderehabilitering av murfasader.
Malermester Jens P. Lunde AS og Murercompaniet.
Er det trehus har vi egne ansatte og andre gode samarbeidspartnere som gjør slikt arbeid.

Oppussing og rehabilitering av murfasader

Takst & Vindu spesialisten AS har mange samarbeidspartnere som utfører alt i mur, puss og malerarbeider. Mange eldre borettslag og sameier i Oslo har murfasader som trenger oppussing eller større fasaderehabilitering. Her er de vanligste skadene og de viktigste tegnene du bør se etter.  Malingsavskalling og pussflak som faller ned?
Drysser mørtelen ut som sand, er teglstein knust og mangler det mørtel i fuger. Ser du sammenhengende sprekker på fasaden eller tykke lag av blank maling som løsner fra et pulverisert underlag. Hører du en hul lyd når du banker på pussen?  Dette er klare tegn på at det er behov for en oppussing av murfasaden!

En total oppussing av murfasaden medfører store kostnader, men å ta tidlig grep vil man redusere kostnaden og fasaden vil få en lengre levetid. Det kan virke omfattende å starte prosessen med fasaderehabilitering, men ved god planlegging og bruk av dyktig leverandører, kan dette gi innsparende og langvarige gode resultater.  Samtidig ved en fasaderehabilitering kan man vurdere om man skal bytte vinduer, dører og ta taket grunnet at man er i gang med et større prosjekt, rigg av byggeplass og stillas etc må foretas.
Er det verneverdige murgårder og fasader har vi meget god erfaring med antikvariske myndigheter og materialer som skal benyttes. Samt håndverkere og samarbeidspartnere som har kunnskap til å utføre fasaderehabilitering på slike bygninger. I tillegg har vi tiltaksklasse 1 for arbeid på verneverdige byggverk.

I Oslo tilbyr kommunen i samarbeid med Murbyen Oslo hjelp til historiske og eldre mur bygårder med rådgivning og tiltak som må iverksettes for vedlikehold og fasaderehabilitering.
Formålet til Murbyen Oslo:
Murbyen Oslo er et bygningsvernsenter for Oslos historiske murgårder. Murbyen Oslos hovedmål er å bidra til bærekraftig byutvikling ved å sørge for at Oslos historiske murgårder blir ivaretatt med tradisjonelle materialer og metoder.
murbyenoslo.no
andre nyttige sider byggogbevar.no

Etterisolering

Du kan også ta kontakt direkte med oss for mer informasjon om fasaderehabilitering, og hva du kan forvente når du benytter oss som spesialister.

Lurer du på hvilke energitiltak du bør gjennomføre i boligen din? Svarene får du ved å hyre inn vår rådgiver i Takst & Vindu Spesialisten eller en energirådgiver fra Enova. Da vil det bli kartlagt tilstanden på boligen, gi den oversikt som trengs og lage en plan med tiltak som vil redusere energibruken.

Vi i Takst & Vindu Spesialisten anbefaler oftest Etterisolering /Fasaderehabilitering
eller montering av nye vinduer/dører, du kan lese mere om vinduer/dører på våre nettsider.
Artiklene finner du her: Montering av vinduermontering av dører.

Etterisolering /Fasade-rehabilitering

Ikke alle energitiltak kvalifiserer til støtte fra Enova. Likevel er de smarte å gjennomføre, hvis målet ditt er å redusere energiutgiftene. Etterisolering av boligen er et slikt tiltak.
Etterisolering av boligen gir deg lavere energiutgifter og bedre bokomfort. I tillegg kan energitiltaket forbedre energimerket på boligen.

Etterisolering egner seg godt for deg som:

 • Har et hus bygget på 80-tallet eller tidligere.
 • Skal pusse opp. Når du først er i gang med oppussing eller oppgradering, er det både enklere og rimeligere å etterisolere samtidig.
 • Skal bytte bolig. Både når du vurderer energistanden ved kjøp og hvis du skal pusse opp før innflytting. Energimerket gjør det mulig å skille godt isolerte boliger fra dårlig isolerte. Energimerket består av en energikarakter og en oppvarmingskarakter, og skalaen går fra A (best) til G.
 • Ønsker å redusere varmetapet i boligen din.

Lurer du på noe om Etterisolering /Fasade-rehabilitering/Totalentreprenør?
Takst & Vindu Spesialisten AS svarer deg gjerne på e-post: post [at] takstogvindu [dot] no

Gode grunner til å etterisolere: 

 • du reduserer husets varmetap og energibruk.
 • du får bedre inneklima og økt bokomfort.
 • du kan kombinere etterisolering av yttervegger med modernisering av boligen, bytte til nye vinduer/dører/panel.
 • huset kan få bedre energimerke, som igjen kan øke boligens verdi.
 • Boligen får en ny og finere fasade

Oppgradering av bygningskroppen med støtte fra Enova

Du får inntil 150.000 kroner i støtte når du oppgraderer bygningskroppen på huset ditt.

Støtte til oppgradering av bygningskroppen er for deg som tenker helhet når du pusser opp, og inkluderer omfattende energitiltak i oppgraderingen. Tiltaket innebærer en forbedring av varmeisolasjonen i yttervegger, tak, vinduer, ytterdører og grunnmur. En slik oppgradering vil redusere varmetapet betydelig og dermed bidra til lavere energibruk og reduserte kostnader. Med på kjøpet får du et lunere inneklima og økt bokomfort.

Oppgradering av bygningskroppen egner seg godt for deg som:

 • Skal i gang med en større endring av boligen
 • Skal gjøre noe med for eksempel tak, kledning eller vinduer.
 • Har anledning til å bedre boligens energistandard.
 • Har en bolig fra 80-tallet eller eldre.
 • Ønsker å oppgradere boligen til dagens byggestandard eller høyere.
 • Ønsker et godt inneklima og lavere energiutgifter.
 • Ønsker en moderne og funksjonell bolig som krever mindre vedlikehold.
 • Les mer om oppgradering av bygningskroppen

Enova svarer deg gjerne på tlf. 800 49 003

Er du usikker på hvordan du går frem for å få støtte?

Du kan trygt benytte deg av vår fagkunnskap og erfaringer i forbindelse med søknad om støtte fra Enova. Vi har opp gjennom årene hatt god dialog og vet hvilke parametre som er viktig for å få støtte til fasaderehabilitering.

Vi har siden vår oppstart i 2016 vært en målrettet bedrift med målsetning om å yte god kundeservice i kombinasjon med høy fagkunnskap og perfekte resultater av vårt arbeid.

Ønsker du en vurdering før du iverksetter fasaderehabiliteringen? Vi tilbyr gratis befaring og gjør en vurdering i samarbeid med deg!

Du kan ellers se noen av våre jobber og referanser her